Anasayfa FORUM

Giriş Formu

Forum bölümüne soru veya cevaplarınızla yaptığınız katkılardan dolayı şimdiden teşekkür ederiz.

Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş yada Kayıt.    Kayıp Parola?
Araç muayesinden kolay geçenler
En altSayfa: 1
BAŞLIK: deneyim 1
deneyim 1 2 Yıl, 11 Ay önce Karma: -1
Orhanlı'daki muayene merkezine gittim. İstanbuldaki 12 muayene merkezinden biri.
İlk olarak evraklarınızla veznelere gidiyorsunuz. Aynen bankalarda olduğu gibi numaratörler var. Numaranızı alıp sıranızı bekliyorsunuz. Sıranız geldiğinde evraklarla başvurunuzu yapıyorsunuz. Bir kere şunu söyleyeyim eğer borcunuz yoksa boşuna maliyeden temiz kağıdı almaya uğraşmayın. Gerek kalmıyor. Ayrıca LPG dönüşümü yaptıranlar EK-1 doldurmayı unutmasın. İstasyonlar yeni olduğu için etraflarında hiç muameleci yok. Eksik evrak çıkarsa uğraşırsınız. Muayenesi geçenler gün başına ceza da ödüyorlar haberiniz olsun. Eğer muayene geçtiyse hazırlıklı gidin.

Neyse evraklarda sorun çıkmadıysa arabayı muayeneye sokabiliyorsunuz. 6 garaj vardı Orhanlı'daki istasyonda. Önce aracanızı grajlardan birinin önüne çekiyorsunuz. Birden etrafınızı 4-5 arkadaş sarıyor. Hemen anahtarı alıyorlar sizden. Daha araç garaja girmeden gerekli ekipmanlar var mı onları kontrol ediyorlar. Sık çıkan sorunlar çift reflektör, boyunluk ve yangın söndürücü eksikleri. Bunlara dikkat edin..

Daha sonra araç garaja alınıyor ve garajın kapısı kapatılıyor. Sizi aracın yanına sokmuyorlar. İlk olarak aracı dönen dizklerin üzerine alarak frenleri kontrol ediyorlar. Daha sonra araç kanalın üzerine alınıyor. Burada aracın heryerine bakıyorlar. Aydınlatmalardan, lastik diş derinliğine kadar her detaya. Özellikle amortisörlerle özel ilgileniyorlar. Araç arka kısmından kaldırılarak sallanıyor. Bu arada yağ kaçağı varmı bakılıyor. Far ayarları kontrol ediliyor.. LPG etiketi yapıştırılmış mı cama ona bakıyorlar.. Hatta bir aracı LPG tesisatı Egsoz yakınından geçtiği için geri yolladılar. Minübüs ve otobüsler için şartlar daha da ağır..

Velhasıl gayet güzel aracın her yerine bakıyorlar. Bence çok iyi olmuş. Olaya böyle ciddi yaklaşılması alışkın olmadığımız için ilk etapta bize ters geliyor ama trafikteki araçlara çeki düzen vereceği kesin. Ben çok beğendim. Aynen LPG sızdırmazlık testlerinin MMO ya verilmesi gibi muayenelerin de bu şekle gelmesi hepimiz için çok daha iyi. Benim gözümün önünde bir servis aracını arka frenleri zayıf diye geri yolladılar. Kimbilir belkide bir sürü çocuğun hayatını kurtardı bu karar..
leon
Yönetici
Gönderiler: 42
graphgraph
Şu an sitede değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 2009/02/25 19:36 Tarafından leon.Sebep: Muayeneye gireceklere faydalı olması dileğiyle -Alıntıdır
Lütfen! Siz de üye olup ve mesaj yazarak Foruma katkıda bulunun.

En üstSayfa: 1
Telif Hakkı © 2008 - 2012 Arac.Muayenesi.com . Tüm Hakları Saklıdır.
Araç Muayenesi Bilgilendirme sitesidir.Ticari bir amacı yoktur.